Banden service

De conditie van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door de staat van uw banden. Autotronic adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze.

Hoe houdt u uw banden in goede conditie?

Het is verstandig de bandenspanning één keer per maand te controleren. De banden mogen daarbij nog niet opgewarmd zijn. U kunt de aanbevolen bandenspanning vinden aan de binnenzijde van de bestuurdersportier, in het instructieboekje of op een sticker aan de binnenkant van de tankdopklep.

Lekke band?

Is uw band lek en heeft u er niet lang op doorgereden? In zo’n situatie kunnen wij de band meestal prima repareren en uitbalanceren. Dat bespaart u weer een onwelkome uitgave.

Banden balanceren.

Goed gebalanceerde banden zijn belangrijk voor de wegligging en uw rijcomfort. Bovendien slijten zowel de banden als de wielophanging minder snel en scheelt het u aanzienlijk in het brandstofgebruik.

Trilt uw stuur bij een bepaalde snelheid, dan kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere wielen. Komt u dan bij ons langs om uw banden opnieuw te laten balanceren.

Banden wisselen.

U rijdt veiliger en heeft een betere wegligging wanneer u iedere 15.000 kilometer de banden laat wisselen. Wij plaatsen dan de banden met het beste profiel naar voren. De meeste auto’s hebben voorwielaandrijving waardoor de voorbanden sneller slijten. Door regelmatig te wisselen slijten uw banden gelijkmatiger.