Automobilist moet meer ‘groene’ benzine tanken, vindt het kabinet…

Wist u dat autogas groener en goedkoper is dan benzine?

1. LPG is beter voor het milieu
2. LPG is goedkoper
3. LPG is veilig

Autogas is een brandstof die het milieu respecteert. Geen uitlaatgassen, geen roetdeeltjes; Het is een brandstof zonder lood en zonder zwavel.De verbranding van LPG is gelijkmatiger door haar hoger octaangehalte. Hier zijn niet zoals bij andere brandstoffen, additieven nodig om een hoge kwaliteit te garanderen. Het leven van de auto motor wordt verlengd door de afwezigheid van zuren en van koolstofafzetting. Met de moderne technologie is er bijna geen uitstoot van CO en vergeleken met benzine en diesel bevat de uitgestoten rook minder schadelijke substanties.

  • vermindering van de HC-uitstoot met 30 tot 80%;
  • vermindering van de CO-uitstoot met 40 tot 90%;
  • vermindering van de NOx-uitstoot met 70 tot 95%;

Autogas is goedkoper dan benzine of diesel. Zelfs als we rekening houden met de bijkomende verkeersbelasting ten opzichte van benzinewagens, wordt de keuze voor autogas interessant vanaf 10.000 km/jaar.

LPG is zeer veilig dankzij de recente technische ontwikkelingen. Dankzij de vervormbare LPG-tanks van dik staal, een automatische vulstop bij 80% en een elektroventiel dat de toevoer afsluit als de motor stilvalt, is een optimale veiligheid verzekerd.

Artikel AD:

https://www.ad.nl/auto/automobilist-moet-meer-groene-benzine-tanken-vindt-het-kabinet~a612ace7/?fbclid=IwAR2ORAUboDDD27rG8Hy-ue8RJbyhcusX6ovQX_YF0KbZiC6AnUSTGN-Vm_0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *