De Corantijn 37C, 1689 AN Zwaag

LPG autogas

Autogas (ook wel LPG genoemd) is een voordelige en schone brandstof perfect passend bij de techniek die gebruikt wordt in moderne auto’s. LPG is al interessant voor automobilisten die 10.000 km per jaar of meer afleggen. LPG is een mix van propaan en butaan. Deze producten komen vrij bij de winning van aardgas en de raffinage van aardolie.

 

Autogas stoot geen fijnstof uit, en vermindert de uitstoot van CO met 10-20% ten opzichte van dezelfde benzinemotor. Het rijden op autogas is comfortabel. Met de huidige G3 gasinstalaties behoud u 100% van uw motorvermogen waardoor u geen enkel verschil merkt met het rijden op benzine. Het systeem start op benzine en schakelt daarna geheel automatisch over op autogas.

Wat zijn de voordelen tegenover benzine?

De voordelen van autogas zijn aanzienlijk. Een volle gastank kost gemiddeld EUR 35 (gemiddeld 70 cent/liter). Omdat LPG een afvalproduct is van de raffinage van aardolie is de prijs per liter ook niet afhankelijk van de olieprijs. Ook is LPG beter voor het milieu omdat auto’s op LPG een aanzienlijk lagere CO uitstoot hebben ten opzichte van een benzine auto. CO wordt over het algemeen gezien als de aanstichter van het broeikaseffect en de hogere temperaturen op aarde.

Kosten van een LPG-installatie?

Een g3 instaltie van af 1750.-

 

Voor een exacte prijsopgave verzoeken wij u contact op te nemen met Autotronic.

Reken uw voordeel uit met deze formule >>